Beyaz Delik Avı
2020 322. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2020 21:21
Holografik evrene hoşgeldiniz Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, evrenin gerçekliği düşündüğünüzden garip olabilir Geleceğin teknolojileri: RAMA Projesi California’dan bir şirket, asteroitleri, yakalayıp uzaya tekrar göndermeden önce, yüzeylerini incelemek için otonom bir uzay aracına dönüştürmek istiyor. Hedef Alpha Centauri Dünyanın en iyi bilim insanlarından bazıları en yakın yıldızlara ulaşmak istiyor Fırlatma Rampası Evrenin derinliklerine çıkış kapınız. FIRLATMA RAMPASI KOZMOSLA İLK KONTAĞINIZ 32 Bir roket nasıl inşa edilir? Konsept aşamasından fırlatmaya, modern bir roketin yaşam döngüsü, yüzlerce mühendis ve milyarlarca dolar içeren büyüleyici bir yolculuk. 40 Beyaz Delik Avı Uzay-zamandaki bu garip patlamalar için arayış başladı. Peki beyaz delikler bilim kurgu sayfalarından kurtulup, gerçekliğe kavuşacak mı? 48 Kullanım Kılavuzu Hope Mars Görevi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kızıl Gezegen’e, uzay araştırmalarında bir adım öne geçmek için kilometre taşı oluşturacak bir uzay aracı gönderdi. 52 Süpernova adayı 10 yıldız Patlayıp, evrene gezegen parçalayacak seviyede şok dalgaları yayma olasılığı en yüksek olan yıldızlarla tanışın. 58 Zaman ve uzayın zorlukları Zaman, düşündüğümüz kadar basit değil. İtalyan teorik fizikçi Carlo Rovelli ile zamanın gizemi ve evrende nasıl değiştiği hakkında konuştuk. 62 Uzayda iklim değişikliği Dünya’nın yanı sıra gezegenimizin komşularında da iklim değişiyor, ama kötü yönde… 70 Geleceğin kolonilerine güç vermek Bir uzay kolonisinin güce ihtiyacı olacak. 72 NASA'dan önce uzay yolculuğu NASA, 60 yılı aşkın bir süredir uzay araştırmalarını şekillendirdi. 80 Nancy Grace Roman uzay teleskobu NASA’nın ilk astronomi şefi olan Dr. Roman uzayı inceleme yöntemlerimizde bir devrim gerçekleştirdi. 82 Uzaydaki çarpıcı bulutsular Doğumlarından genelde patlayarak biten hayatları boyunca, yıldızlar evrende güzel, canlı ve gizemli izler bırakır. İşte bu izlerin en muhteşem görüntüleri.
Bilim
All About Space - Sayı 11 - 2020/09All About Space · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202027 okunma