fdc

@ftmdrsn
2020 32. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2020 12:27
Bu kitap; gelişim ve dönüşüm sürecinde olan insanlar için faydalı olacağını düşündüğüm türdendir. Kişisel gelişim kapsamında iyi bir seviyededir. Evet kişisel gelişim adına bilindik cümleler kitapta yer alıyor ama nasıl ifade edildiği de önemlidir. Ezbere konuşulan cümleler yerine, kelimelerin ne derece önemli seçildiğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer hayatta çok sayıda korkunuz varsa batıl ya da belirli bir ideoloji ile bazı şeylere inanıyorsanız ve hayatınızda çok sayıda sınır varsa bu kitap daha ilk sayfalarında size itici gelecek ve belki de okumaktan vazgeçeceksiniz. Bu durumda hissedip, eğer cesaret edip bu kitabı okumaya devam ederseniz ve farkındalık oluşursa, kitap daha çok bu insanlara fayda sağlayabilecek durumdadır. Konu itibariyle, insanın kendini keşfini ele alıyor. Bağımsızlık vaadediyor. İnsanın kendine bile itiraf edemediklerini açığa çıkarıyor ya da farkında olamadıklarını gözler önüne seriyor. Kitabın dilinde biraz sert ifadeler var, içimizde var olan ve hep saklamayı, unutmayı düşündüğümüz her ne var ise bir anda yüzümüze net bir şekilde vuruluyor. İyi hissetmeyip, kaçmak isteyebilirsiniz. Haricinde, daha az sayfa bir kitap olabilir miydi diye düşündüğüm oldu ama sonunu getirdim. İnsan hayatta bir çok yapamayacağını düşündüğü şeye cesaret edip yapıyor, neden kendi içinde neler olup bittiğine merak duymasın ve anlamak için cesaret göstermesin !
Tanrılar OkuluStefano D'Anna · Sinedie Yayınları · 20155,6bin okunma