2020 29. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2020 12:24
Oscar Wilde'in tek romanı olması, garip intiharı ve çoklu kişilik bozukluğu ile iyice garipleşen ve baya içine alıp sarsan bir roman oldu benim için. Lisede okumuştum ancak anlayamamışım bu yaşımda daha iyi kavradım ve kavradıkça da gerildim. "bir hüznün resmi gibi kalbi olmayan bir yüz." tarzı betimlemeler ile karakterlere değinecek olursak bence 3 ana karakter de Oscar Wilde'in kendisidir. Olduğu kişi Basil Hallward (yazarın intiharını da açıklıyor), olmak istediği kişi Dorian Gray ve insanların dışardan onu sandığı Lord Henry olarak düşünülebilir. Sansürlü ve sansürsüz olarak basımları mevcut benimki orta karar sansürsüz bir yayıneviydi, çeviriler başarılı ve şiirsellik güzeldi. Konu genel olarak özetlenecek olursa; Dorian'ın güzellik ve gençlik uğruna şeytani bir ruha bürünmesi ve portresi yapıldığında görünün dönüp portres yaşlansın ben aynı kalayım dileğinin gerçekleşmesini anlatır. anlatılır. Ama her şeyin bir bedeli vardır ve bu bedelin nasıl ödendiği anlatılır. Filmi de sansürsüzdür, önerilir:)
Felsefe
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Yabancı Yayınları · 201799,2bin okunma