···Okunma: 05 Ekim 2020 12:43 Bunu bir inceleme olarak değil de, nasıl okurum önerisi olarak okuyun lütfen. Modern ve klasik edebiyat okuyanlar, antik efsane türü kitaplarını okurken lütfen öncelikle kitap içinde geçen karakterler hakkında kısa da olsa bilgi sahibi olarak okuma serüvenine başlasınlar. çünkü bu tarz kitaplarda, tanrılar, ölümsüzler ve ölümlüler olarak çok fazla karakter yer almakta. bu yüzden karakter geçişlerinde okuyucu zorlanabiliyor. Ben Kirke kitabında karakterleri kitabın sonunda birer paragraf da olsa tanıtmışlar, güzel olmuş. keşke kitabın başında olsaymış bu tanıtım. kitabın ilk 100 sayfasında zaten 20-30 karakter girip çıkıyor. tavsiyem, ilk 100 sayfayı bir oturuşta geçmeniz. Kitap hakkında diyeceğim fazla bir şey yok. zaten araştırmadan kitap almıyorum. iyi ve sürükleyici bir kitap. yabancı dizi izler gibi bölüm sonlarını hep "acaba nasıl devam edecek" olarak bitirmiş yazar. birkaç yerini gereksiz uzatmış olabilir, ama bu bile karakterin neler hissetmesi ve neleri kabul ettiğini göstermek için yapılmıştır. bazı karakterler heyecan katabilir, bazıları da nasıl dugusallaştırıp veda edeceğini belirler. bu yüzden gereksiz uzatmalara bu heyecanlı kitapta biraz da olsa katlanın derim.