2020 55. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2020 14:06
Kendimi inatla Dostoyevski'yi ve eserlerini anlamaya verdiğim bu dönemde okuduğum beşinci Dostoyevski kitabı. Anlamaya verdim evet ama ne kadar anlayabildiğim meçhul. O yüzden çok da kötü yorum yapmaya cesaret edemiyorum. Baş karakterimiz insan ilişkilerinde çok iyi olmayan kendini evine kapatmış bilim sever birisi olarak kitabın girişinde kendini tanıtıyor. Her Dostoyevski eserinde olduğu gibi bu karakterde de ümitvar olarak seveceğime dair hisler besledim. Genel olarak Rus edebiyatında ( yeteri kadar çok okumamış olsam da) sevebildiğim bir kitap karakterine henüz rastlamadım ve her kitabı bu arayış içerisinde okuyorum. Bu karakterimiz de diğer karakterleri kadar hayal kırıklığı yaratmasa da beklediğim gibi de çıkmadı. Zaten olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki şimdi bu aşamaya nerden geldik gibi bir afallama oluşturuyor. -𝗦𝗽𝗼𝗶𝗹𝗲𝗿 𝘂𝘆𝗮𝗿ı𝘀ı- İnsan ilişkilerinde çok iyi olmayan bu karakterimiz kitabın sonunda bir de dolandırıcılıkla karşı karşıya kalıyor. İçine kapanık bir insanın, bu durum sonucu hayatının geri kalanında davranışsal olarak ne tepki verdiğini de merak etmedim değil. -𝗦𝗽𝗼𝗶𝗹𝗲𝗿 𝘀𝗼𝗻𝘂- "Öteki" kitabının ardından bu kitabı okumanın biraz çıtayı düşürdüğünü söylemeliyim. Beklentinin yüksek tutulmamasını gerektiren ve Dostoyevski'yi anlamak için çıkılan bir basamak olarak görüyorum bu kitabı.
Ev SahibesiFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202413,7bin okunma