Bütün Alıntılar
Dışarda kavga var Döğüşen haklı ile haksız Biziz yenilen kavgada Kaldıkça evlerde yalnız 20 Bitkiler, ağaçlar, insanları ölümsüz Şart ovası kalırken gerilerde düm düz D önüşte yepyeni bir um ut bu benimki Eski çobanlar tutsaklar bile yaşarken Ey ölüm ,,git! Bil ki erken daha çok erken! 38 Eskiden ne kadar hafifti uykum. Rüyalarım ne kadar güzeldi Cıgaraya alışmadan evvel Bilir misin böyle neden İşi avareliğe vurdum? 57 Ah, insan maymun iştahlı olmasa İki evli bir köyde de Mutlu olabilir. Ne fena böyle, Maymun iştahlı olmak. 68 Size sunuyorum bu şiirlerimi Ey, tarihin hürriyet kavgalarında ölenler Sizin inancınıza karşı Duyduğum en büyük saygı ve sevgi Ey, işi, namusu, sevdikleri için Silâhlanmış ordulara göğüs verenler Size sunuyorum bu şiirlerimi Ey, İsa’nın, M uham m ed’in müridleri Ey, muştucuları iyi günlerin Bilginler, kahramanlar, ünlü ölüler Ey, adsız fedaîleri hürriyetin. Analar, dullar, yetimler Size sunuyorum bu şiirlerimi Ey, başarıcıları Kurtuluş Savaşı’nın Size teşekkürlerimi sunuyorum Sulh içinde, hür Çalışan, ilerleyen neslimin Size sunuyorum bu şiirlerimi Ey, cinayetleriyle ödeyenler ekmeğini Ey, saltanatlar, maceralar uğruna Bilmeden harbe sürüklenenler Size sunuyorum bu şiirlerimi Duyarak hakikatini her kelimenin Ey, beyhude harcanan insan emeği Ey, geri gelmez seneleri medeniyetin 73 Çiçekleri görünce hayret ediyorum Bu kadar insan ölürken Nasıl olur da hiç bir şey değişmiyor. 75 Her yeni gelen günü Yeni bir ümitle beklemeli Her yeni gün Yeni havalarla gelir. Gece, yağan yağmurla uyursun Sabah, bir de bakarsın odan güneşli 95
Şiir