TUNC FINDIK'in 8000metre×14 rota basarısı
2020 355. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2020 00:53
Güzel Fiji adalarından kargalara, Dagci Tunc FINDIK'in 8000 metre tırmanişi hatiralarindan 8000 metre×14 rota başarısina, Hasan daği Mokisos antik kentine, termik kulelerinin havalandirma sisteminden, çevreye atilan sigara izmaritlerine, Türkiye'nin cevre direnis haritasindan, Nurhak daglarina kadar dolu dolu bir dergi idi. GÜZEL FİJİ Bağımsızlığının 50’nci yılında, sömürge geçmişinin yaralarını iyileştirmeye çalışan Fiji’de halk, etnik çatışmalar devrinin geçtiğine inanıyor. 76 KARGA AİLESİ Burnundan kıl aldır- mayan kuzgunların, kargagillerin en eğ- lence düşkünü türü olduğunu biliyor muydunuz? Karga- gillere dair her şey ilerleyen sayfalarda. 92 8091 METRE! Tunç Fındık’ın yedi yıllık Annapurna Dağı serüveni çarpıcı. Himalayalar’ın kötü şöhretli dağı, üçüncü seferinde Tunç’a geçit verdi. FOTOYORUM 8 İzmir Kuş Cenneti, Mojave Ulusal Koruma Alanı, Khao Chong Pran Mağarası PANORAMA / 15 Hasan Dağı’nın sırrı: Mokisos kenti KISA HABERLER 18 ÇEVREN / 26 Termit kulesinin havalandırma sistemi UZAY ATLASI / 28 Okyanuslarla kaplı eski Venüs ATLAS RAPORU / 36 Türkiye’de çevre direniş haritası FİJİ 40 Okyanusun yaralı güzeli KARGA 54 Şehrin asi çocuğu NURHAK 68 Yalnız dağlar ANNAPURNA 82 Öfkeli hasat tanrıçası SOSYAL MEDYA 94 Atlas okurlarından Türkiye’nin gölleri TEST 96 Kendinizi sınayın USTALARA SAYGI 98 Robert Capa
Etkinlik
Atlas - Sayı 330 (Ekim 2020)Atlas Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 202016 okunma