Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 19 Ekim 2020 20:43 Kitabı okumaya başlamadan önce bu kitabın beni etkileyeceğini sezmiştim ve yanılmamışım :) Kitabı okumadan önce bir düşünce içerisindeydim, kitabı okumaya başladım, ilerledim, yine düşünce içerisindeydim, kitabın sonuna geldim, bitirdim hala düşünce içerisindeydim. Başından sonuna kadar bir düşünce içerisindesiniz. Asıl konusu ümitsizlik. Tüm ümidinizi, enerjinizi, hislerinizi yitirdiğiniz bir dönemdesiniz. Asla ne yaşadığınızı, ne hissettiğinizi söyleme cesaretinizin olmadığı, kendinizle yüzleşemediğiniz bir durumda olduğunuzu düşünün. Nietzsche işte tam da bu durumdaydı. Onun hayatındaki kırılma noktası Doktor Bruer oldu. Nietzsche'nin yakınlarından Dr. Bruer'e mektup gelir ve ona yardım etmesini ister. Dr. Bruer ona yardım etmeye çalışırken, yaralarını sarmaya çalışırken aslında binevi
de kendisini de iyileştiriyordu. Kitabı özgün ve etkileyici yapan ikisi arasındaki diyaloglar ve birbirlerine göndermedikleri yazdıkları mektuplar. Kendinizi sorgulamaya açık hissettiğiniz, farklı bir şey düşünmeyi istediğiniz bir zamanda bu kitabı okuyun derim. Felsefî ve psikoloji karışımı olduğu için okurken sıkılabilirsiniz. Kitabı okumak için doğru zaman olduğunuzdan emin olmalısınız. Bu kitap benim için başyapıt!