2020 60. kitabı
ALINTI: "Neriman kalabalık içerisinde yürürken Mevlut bazen hızını yavaşlatır ve mesafenin iyice açılmasından iki nedenle hoşlanırdı: 1. 2. Aralarına giren bütün binalar, dükkanlar, vitrinler, insanlar, reklamlar, sinema afişleri Neriman ile paylaştığı bir hayatın parçasıymış gibi gelirdi Mevlut'a. Aralarındaki adımların sayısı arttıkça sanki ortak hatıraları da artıyordu." KİTAP HİKAYESİ: Boza satıcısı Mevlut Karataş'ın bir arkadaşının düğününde gördüğü bir kadına (aslında Samiha) aşık olur. Uzun bir süre ona mektuplar yazar ve bunun sonunda amcaoğlu olan Süleyman'ın da yardımıyla onu kaçırır. Hikaye sizin de anladığınız gibi parantezle belirttiğim isim dolayısıyla biraz farklı ama farkı açıklarsam zaten bir anlamı kalmıyor. HAKKINDA DÜŞÜNDÜKLERİM: Çok sevdiğim bir yazar olan Orhan Pamuk'un çoğu kitabını okuduğumu zannediyordum ki baktığımda hala okumadığım ondan fazla kitabı varmış. Ben gerçekten Orhan Pamuk'u büyük bir zevkle okuyorum. Bu kitabını da çok beğendim. Çocukluk yıllarımda (birkaç sene önce :) ) sokakta sesini duyduğum bozacılar arttık yoklar ve bunu kitabı okurken farkettim. O yıllarda merak ettiğim için marketten boza aldığımı hatırlıyorum ve hiç beğenmemiştim. Ta ki Eskişehir'de Karakedi Bozacısına gidene kadar bozanın gerçekten çok güzel olduğunu farketmemiştim. Merak eden ve Eskişehir'e giden olursa kesinlikle Karakedi Bozacısı'na gitmeli. Hemen yanındaki kuruyemiş dükkanından da leblebi almayı sakın unutmayın.
Kafamda Bir TuhaflıkOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202416,3bin okunma