2020 45. kitabı
Öncelikle Dikkat Spoiler İçerir...ve böyle kitap olmaz... Kitaba başladığım zaman bırakmayı düşündüm mektuplaşma ile başladı olayları isimleri bağdaştıramam diye düşündüm ama uzun sürmedi 10 sayfa sonra alıştım içine çekmeye başladı. Keşke orda bıraksaydım. Kitabı bitirince 1. Cilt sandım dışına baktım ama tek cilt idi. İnanmak istemedim böyle bittiğine. Kitabın amacı insanın canını sıkmak sanırım. Bu kitap yüzünden bi süre kitap okumayı düşünmüyorum gündüz bitirdim lakin hala aklımda inceleme yapmak istedim. Normalde bazı durumlar hariç duygulanmam, umursamaz, agresif, neşeli olurum genelde. soğukluğumu korurum yada güler geçerim ama bu insanı mahvetmek, umutsuzluğu yaşatmak için yazılmış kitapta sona doğru gözüm yaşardı istemsiz bi şekilde neden bilmiyorum kendimden utandım. Neredeyse tüm kötü şeyler yaşandığında üstüne bi kötü şey daha oluyor ama bunlardan kurtuluyorlar ; sonrasında tam büyük sevinç yaşanırken dayanılmaz kötü bir şey oluyor. Örneğin : Fakirlikten para dilenen bi adam bi mahkeme sonucu zengin oluyor ve o gün ölüyor çok saçma. Başkahramanlar tam kavuştu derken kadın para ve rahatlık için başkasını tercih ediyor ne adam aşkını söylüyor ne kadın aşkını düşünüyor. Son söz: Niye böyle etkilendim bilmiyorum halbuki sadece bi kitap diyemem bu canlı bir şey ve her gördüğümde anlık canımı sıkıcak diye düşünüyorum.
İlişkiler
İnsancıklarFyodor Dostoyevski · İlya İzmir Yayınevi Matbaası · 200577bin okunma