Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 26 Ekim 2020 14:33 Filmini daha önceden izlemiş olduğum "Otomatik Portakal" konusuna hakim olduğum bir kitaptı. Tabi bir takım igrençlikler ve bok püsürle dolu olduğu için filmi hoşuma gitmemiş bu mesajı vermek için gerekli mi bu kadar iğrençliği izlemek diye düşünmüştüm. Ama Kubrick tabi bu, başka türlü de olamazdı.
Kitaba gelince, anlatıcımız, kankamız Alex tarafından yazılmış bir günlük gibi ve tabi Alex'in jargona da overdoz maruz kalıyoruz. Fenası bir yerden sonra dilinize takılmaya başlıyor. Öyle ki kitabı dikizlerken bir sürü bok püsür kelimeyi de lugatiniza sokuyosunuz. :)
Spoiler vermemek adına çok konuya girmek istemiyorum ama bir anti kahramanın hikayesi bu, Alex tam bir kötülük makinesi ve işler farklı ilerleyince onun evrimini dikizliyoruz. Tabi bir takım mesajlar var, insanın iradesini ortadan kaldıracak olursak kötülük yapmayacağı ama artık ona insan da denemeyeceği gibi. Keza seçimler ve hatalar, insanı yapay zekadan ayıran şey günümüzde. İnsan hep aynı algoritmayı izlerse farklılıklarımız ortadan kalkardı elbette, komplike yaratıklar olduğumuz için belki bu kadar güzeliz ve çirkiniz; iyiyiz ve kötüyüz.. ve daha bir sürü bok püsür..
İyi dikizlemeler... :)