Kader
2020 61. kitabı
Beni derinden etkileyen kitapları yorumlarken zorlanıyorum.Herkes alsın diye içimden herşeyi yazmak geliyor. Tabii böyle birşey yaparmıyım ? Hayırrrr yapmam.Şimdi kitabımızdan kısaca bahsederek yoruma başlayalım. Kitabımızda 3 kadın karakterin yaşam hikayesi ağırlıkta olsada Döndü'nün annesi Zeynep, Zaro Ağa'nın hayat hikayeside var.Veeee birde Mustafa Kemal Atatürk'ün aşkı'da anlatılmış. Kitap dolu dolu bir kitap 400 sayfa olmasına rağmen merakla ,duygulanarak ve hatta ağlayarak okuyorsunuz kitabı.Özellikle Kore savaşının anlatıldığı kısımda gözlerim dolu dolu okudum satırları.Her bir hikaye okurken kalbime dokundu.Zeynep ahhh Zeynep Rabbimin bahşettiği o güzel kız çocuklarının kıymetini bilseler sana hakettiğin değeri verirlerdi.Döndü babam beni sevsin diye gözünün içine bakıyorsun ya daha 5 yaşında çocuk başka ne ister.Sevmek yerine canını acıttı ya baban içim parçalandı. Nazlı güzeller güzeli Nazlı hayat sana ağır bir sınav verdi.En sevdiğini Kore"'ye savaşa yolladın.Cumhur'una kavuşmak için ne çok bekledin.Kader işte bazen mutluluklar yarım kalıyor.Büyük acılarla başbaşa kalıyor insan. Ve İpek Nazlı'nın torunu evladından daha çok sevdiği.A anneannesinin yanına geldiğinde onun neler yaşadığı ile ilgili hiç birşey bilmiyordu.Bütün hikayeyi gözyaşları içerisinde öğrendi.Meğer çok sevdiği Nazlı'sı ne acı dolu günler yaşamış. Bazı bölümlerin sonunda okuyucu için şarkı isimleri yazmış yazar.Gözünüzü kapatıp hem şarkıyı dinliyor,hem de okuduğunuzu düşünüyorsunuz.Nasıl güzel olmuş bu şekilde.Sizde benim yorumumu okuduktan sonra lütfen Polyushka Polye şarkısını açar mısınız? İlk kez duydum ve o günden beri dinliyorum. Yüreğinize dokunacak bu güzel kitabı okuyunuz efendim.
KaderÜmit Gürbüz · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202032 okunma