···Okunma: 28 Ekim 2020 13:25 Bu kitabı aklımda yer eden alıntı ve olaylarından dolayı çok sevdiğim için ikinci kez okuma fırsatım oldu. Okurlar olarak bizleri şaşırtan ve düşündüren cümlelerin bir araya geldiği bu kitabın içeriğinden bahsetmek istiyorum.
Her insanın içinde onu yanlışlara yönlendiren bir şeytanın olduğuna inanan Ömer, görür görmez bir akrabasının yakını olan Macide'ye tutulur. Henüz tanışmalarından on gün geçmeden birbirlerini eskiden beri tanıdıkları hissiyatına kavuşan gençler, Macide'nin hayatında meydana gelen bir olay sonucu birlikte yaşamaya başlar. Ancak genç kızın eskiden duygular beslediği müzik öğretmeni olan Bedri'nin, Ömer'in arkadaşı çıkması da olayları tetikler. Karısı olarak gördüğü kadının mutluluğunu değil geçimini sağlamak adına kafa yormaya başlayan ve Bedri'den maddi yardım alan Ömer hiç yapacağını düşünmediği hatalar yapmaya başlar. Gittikçe karısından uzaklaşan genç adam daha sonra farkeder ki: "İçimizde şeytan yok... İçimizde acizlik var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey: hakikati görmekten kaçmak itiyadı var."
Bu kitabı ileride tekrar okuyacağımdan eminim.