·168 syf.····Okunma: 16 Ekim 2020 17:25 Merhaba... Sabahattin Ali'nin Değirmen adlı kitabını bitirdim. 20'li ve 30'lı yıllarda yazdığı öyküler seçkisini içeren bu kitap 3 kısımdan oluşuyor ve 16 öyküyü barındırıyor. Hikayelerinde sevginin en naif, en duru, en saf hallerini görüp; çıkarı olmadan sevmenin, sevilen kişi için neler yapılabileceğini öğrendiğimiz; seven ve sevilenin psikolojisinin nasıl olabileceğini anlamamızı sağlayan bir kitap Değirmen. (Burada değişen tek şey yıllar değil.)
Bunun yanı sıra ise 'Memleketimizden İnsan Manzaraları'na şahit oluyoruz. Polis, jandarma, vali, kaymakam, belediye başkanlarının kırsal kesimdeki dünyayı ben yarattım havasındaki tavırları, güçlünün güçsüze, zenginin maddî durumu yetersiz olana karşı insanlık dışı davranış ve söylemleri... (Burada değişen tek şey yıllar.)
Ben çoğunluğun aksine kısa kısa öyküleri okumayı seviyorum. Ve bu öyküler başarılı olunca daha da bir başka oluyor. O yüzden severek okuduğum bir kitap oldu. Herkese keyifli okumalarr.