2020 29. kitabı
içimdeki müzik 11 yıldır tek bir kelime konuşmamış , hisslerini düşüncelerini ifade edememiş, iyi kötü bütün duyguları içine hapsolmuş bir çocuk düşünün. Oysa biz bir gün konuşamazsak derdimizi anlatamazsak ne kadar kötü hissediyoruz. Konuşabiliyor, hareket edebiliyor, kelimeleri istediğimiz gibi kullanabiliyorsak bile kimi zaman kendimizi ifade etmekte zorlanıyoruz. Baş karakter Melody de 11 yaşında fotografik hafızaya sahip olan zeki mi zeki bir kız fakat henüz bundan kimse haberdar değil. Belgesel programında gördüğü bütün bilgileri fotografik hafızasına kaydedip asla unutmuyordu. Fakat kelimeler - onlarla şimdiye kadar hiç işi olmadı... ”Herkes kendini ifade etmek için kelimeleri kullanıyordu. Ben hariç. Ve eminim ki tüm insanlar kelimelerin gücünün farkında değildi.” ”Uyurken rüyalar görüyorum. Ve rüyalarımda her şeyi yapabiliyorum.” ” Bir Noel’de bana şu elektronik bebeklerden almışlardı. Düğmelerine basınca konuşması, ağlaması ve kollarını, bacaklarını hareket ettirmesi gerekiyordu. Ama kutuyu açtığımızda bebeğin kollarından biri çıkmıştı ve hangi düğmeye basarsan bas bebeğin tek yaptığı şey sadece bağırmaktı. Annem bebeği dükkana götürüp parasını geri almıştı. Acaba beni de aynı şekilde geri verebilmeyi ister miydi.” Sizi Melody’nin dünyasına götürecek bu yolculuk kalbinize işleyecek, ara ara gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Ama empati kurmayı öğrenmek ve öğretmek adına hepimizin hatırlaması gereken gerçeklerle yüzleşeceksiniz. Keyifli okumalar . Kitapla kalın.
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,8bin okunma