2020 30. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2020 16:36
Roman, Balkan Savaşı'ndan I. Dünya Savaşı'na kadar geçen bir zaman diliminde Tebrizli bir genç adamın üç ülkede yaşadığı üç sevdayı ve aşklarından sonuncusu olan Trabzonlu genç kızla tanışmadan önce genç kız ile ailesinin Balkan Savaşı yüzünden değişen yaşamlarını okuyucuya birbirine geçmiş iki ayrı zaman yolculuğu ile anlatır. Farklı coğrafyalarda birbirinden bağımsız olarak yaşanan olaylar, Tebrizli genç ile Trabzonlu kızın torunu olan ve eski fotoğraflardan yola çıkarak onların hayatlarını araştıran anlatıcının ağzından anlatılır. Balkan Harbi, I. Dünya Savaşı, milliyetçilik, Ermeni tehciri, Rus devrimi gibi tarihi olaylara değinen eser, yazarın aile köklerinden izler taşır.
Nar AğacıNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202534bin okunma
Muhteşem bir kitaptı,yazar imzalı benimki bir de:) Nazan Bekiroğlu kitabı imzalayıp çok güzel oldu bir sayfada iki Nazan demişti:)
Engin
Çok şanslısınız hocam. Benim üniversitem küçüktü o yüzden böyle büyük yazarları tanıma şansım olmadı. İnşallah bundan sonra 🙏🙂
Hocam memlekette bir yayınevi kitap tanıtımı için imza günü-söyleşi şeklinde davet etmişti. Üniversitede olmadı bende de😊
Ama evet büyük şans oldu🙏
Şanlıurfa'ya davet edileceğini sanmam 🙂 İnşallah başka yerde artık... 😂
İnşallah 🙏