·344 syf.····Okunma: 06 Kasım 2020 21:21 Bir arkadaşımın önerisiyle kitapla buluştum. Çevremizdeki insanların ya da kendimizin tecrübe etmiş olduğu sağlık sorunları neticesinde; hastalıklar, evreleri, ilaç tedavisi gibi bir takım bilgileri edinmişizdir. Bunun ötesinin vücudumuzda nasıl bir işleyiş var tıbbi bir eğitim almadan buna ulaşmak mümkün değil fakat; bu kitapta olduğu gibi Doktor Deniz Bey olabildiğince işleyişi anlatmaya çalışmış bu durumdan dolayı teknik bilgiye boğulabilirsiniz ama tanıdık gelen konularda aslında tekniğin sizi yormadığını da hissedebilirsiniz. Vücuttaki tüm işleyiş ve ihtiyaçlarının önemini anlamak adına oldukça iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum. İnsanın beslenmeye önem vermesi yani bedene iyi davranması için farkındalık yaratıyor. Tabi bir şeyler yolunda gitmediğinde sadece fiziksel yapı değil ruhsal durumunda da işin içinde olmasına dikkat çekiyor. Kitapta bütüncül bir yaklaşım var ve yazar bunun olumlu sonuçlarını anektodları ile desteklemiş.
Tekrar tekrar okunabilecek anlamlı bir kitaptır . Her kütüphanede olması tavsiye edilir.