Beynimiz hakkında neler biliyoruz ? Bilinç denen şeyin kontrolü bizde mi? Beynimizi oluşturan parçalar birbirleriyle rekabet halindeyse bilinçli bir sorumluluktan ne ölçüde bahsedebiliriz?...
Kitabı tıp alanında daha ağır bir dille yazılmış bir kitap olarak düşünmüştüm ancak öyle olmadı. Bilimsel literatürün yanında, sizi ziyadesiyle basitleştirilmiş daha akıcı bir dil karşılayacak ki bu durum kitabın daha çok insana ulaşması için gerekli olsa gerek.
Bilinçli davrandığımızı düşündüğümüz kimi konularda aslında kontrolün bizde olmadığı, sizi hayrete düşürecek bir haber gördüğünüzde
suçlunun kafasında nelerin döndüğü ve bazı sporcuların neden diğerlerine fark attığı fikir edineceğiniz konulardan sadece birkaçı olacak ancak bazı sorularda tam da bunu merak ediyordum derken cevap olarak "evrimi" ve bazı "varsayımları" görebilirsiniz, bu durum kimi yerlerde keyfinizi kaçırabiliyor. Tabi ki her soruya cevap bulmamız henüz mümkün değil, beynimizin gizemleri günümüzde tam anlamıyla çözülemedi ve çözülmesi de uzun yıllar alacak gibi duruyor.
Beyne ve bilime ilgi duyuyorsanız kitap sizi tatmin edecektir, yazarın kendisi ve kitabı hakkında size birkaç tüyo verecek Ted konuşmasını da şuraya bırakıyorum:
youtu.be/4c1lqFXHvqI
Kitaptan örnek sayfalar için:
domingo.com.tr/products/incogn...
Not: Kitabı okuyunca hayatım değişmedi.
( kitap arkası yazılarını bir daha gözünde büyütme -_- )