Puan vermedi·167 syf.····Okunma: 08 Kasım 2020 18:24 Merhaba, yine bir Barış Bıçakçı ile kitap bitimindeyim. Daha önce Barış Bıçakçı'nın
-Aramızdaki En Kısa Mesafe
-Seyrek Yağmur
-Herkes Herkesle Dostmuş Gibi
-Tarihî Kırıntılar
-Baharda Yine geliriz,
gibi bir çok eserlerini okudum. Ve okuduğum için de yazarın üslubuna, yazım biçimine, konu seçimine, diline çok hakimim. Eserlerini okuyunca yabancılık çekmiyorum. Genellikle eserlerinde esas bi konuyu hedef alıp etrafında yaşanan olayları anlatır. Bu eserinde de aynı evde yaşayan iki yakın arkadaşların, anne babasını kaybetmiş diğer bir yakın arkadaşlarının kız kardeşinin(Hilal'in) evlerinde yaşamaya başlamasıyla Hilale aşık olmaları ve süreçte gelişen olaylar; Hilalin lise süreci, karmaşık duyguları, üniversite dönemi ve dönemde birine aşık olması onun ile yaşadıkları. Bunlarin Çetin ve Ender üzerindeki etkileri ve Hilal'in ara ara Ender ve Çetinle yakınlaşması ile geçen bir süre. Bu süre zarfının bitiminde ise Hilal'in abisi(Fikret) ile yurtdışına yerleşmesi ile biten bir hikaye. Çok çok olağanüstü güzellikte bir kitap diyemesemde okuyunca da bişey kaybedilmeyecek bir kitap. Daha cok sohpet havasında ve yazarı dinliyormuş gibi etki uyandıran bir kitap. Zaten burada Enderin Hilale olan duygularını Çetine anlatması ele alınıyor. Gençlere okumalarını tavsiye ederim ama ileri yaştakilerin okuyarak sıkılacakları bir kitap olacağını düşünüyorum. Şimdiden herkese iyi okumalar.