···Okunma: 02 Kasım 2020 21:21 Gülün adı: öncelikle kitabın adı olan ilk başta Melk’li Adso ile başlayayım karakterimiz sevgili Adso Kitabın konuşmacısı, sevgili William üstadı ile birlikte görevlendirilen bir olayı çözümlemesi için yedi günlük işe girişiyorlar bilinmesi gereken çözülmesi gereken ilginç olaylar oluyor fakat asıl önemli olan kitapta çok etkili bir ortaçağ unsurları hakim. Dönemi bilgece inceleyen Eco
bize bu hissi sonsuz şekilde sunuyor. Bu kitap bana görmek için çaba sarf etmek gerektiğinin farkına var, dedi. Önemli olan doğru seçenekler sunmak hatta doğru olmayanı da bilip karşılaştırma yapmalı diye öğretti bana bir de herhangi bir şeye karar vermeden üç kere düşün denilen sözü hatırlattı ayrıca dini olarak da çok etkilendim, aynı zamanda Müslümanlık hakkında kötü namımızı duymak beni üzdü dinimiz kötü emelli kişilerin kalbinde çürüyor çürütülüyor. Fakat tabii ki herkes kendi kalbinden sorumlu. Kısaca okunması gereken bi roman çünkü karşıtlıklar bize kendi doğrumuzu tasdikleme imkanı sunar doğru olduğuna inandığımız şeyi parlatır. Her şeyden önemlisi Umberto Eco gibi dünyaca ünlü ve kalemi bilgi birikimi çok güçlü yazarımızın elinden çıkan tüm eserler okunmalı ben de elimden geldiğince devam edeceğim.