2020 47. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2020 11:38
(Spoiler) Babası ile yaşadığı hayatı mektupta bize aktarıyor Franz. Bir babasına yazıyor sonra vazgeçip sanki korkup okuyucuya geçiriyor sözlerini tabii o zamanlar bunlar sadece sen öldükten sonra Max arkadaşın sayesinde ortaya çıkarılıyor diye biliyorum. Korkusunu ve yaşadığı zorlukları hissettim. Babasının omuzlarını bindirdiği ve ‘bindiği’ yükü anlamayı başardığımı düşünüyorum ama tabii ki o dönemi yaşamadan onun yaşadığı zorlukları tamamen üzerimde ben anlamıyla yaşamadan yüzde yüz bilemeyeceğim. Yaşadıklarının babası tarafından acımasızca suçlama aşağılamaları yüzünden hiçbir kararı sağlıklı verememesi vazgeçmesi korkup geri dönmesini ben nacizane babasına bağlıyorum, kimi zaman onu suçladı kimi zaman ‘haklıydı ben yapamazdım’ bile dedi Franz. Bence yapardın, ki yaptın bizler seni çelimsiz zayıf karakter olarak görmüyoruz Franz sen yücesin benim için. Evet belki evlilik yüceliğini ulaşamadın babanda gördüğün gibi fakat yazıların yeterince yüce.
Babaya MektupFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202253,9bin okunma