Puan vermedi·261 syf.····Okunma: 15 Kasım 2020 17:15 Sineklerin Tanrısı
Hazır metroda yol uzunken bir inceleme yazıvereyim diye düşündüm. Gerçi, yazdıklarım incelemeden çok duygularım, kitaba dair düşüncelerim.
Sineklerin Tanrısı, hakkında fikrim olmayarak başladığım bir kitaptı. Evet, adını duyuyordum ama konu ne bilmiyordum. Bu sebeple kitabı okurken bazı şeyleri anlamakta zorlandım. Bu zorluğuda son söz kısmını okuyarak aştım.
Dört ana karakterimiz var, Domuzcuk(adı kitabın sonuna kadar söylenmiyor), Ralph, Simon ve Jake. Kitap boyunca tüm karakterler çocuk, fikirlerde başta çocukça ancak okudukça o güzel çocukların fikirleri öyle değişiyor öyle vahşileşiyor ki, terleyerek, endişe ederek okuduğum pek çok kısmı var.
Bir uçağın adaya düşmesiyle başlıyor her şey, içinde çocuklar ve pilotlar bulunan uçaktan yalnız çocuklar sağ çıkıyor. Uçak niye düştü, çocuklar niye yalnız? Bu soruların cevaplarını son sayfalara dek anlamlandıramamıştım ben. Sağ kalan çocukların adada yaşadıkları, uygulamaya çalıştıkları düzeni okuyoruz. Örneğin; akıllı olanlar dev bi ateş yakılması gerektiğini böylece geçen gemilerin onları görebileceğini söylerken, düzene baş kaldıranlar sürekli domuz avlamayı, zorbalığı, düzensizliği istiyor. Her çocuğun içinden açığa çıkan vahşiliği kötülüğü okuyoruz. Zor bir kitaptı benim için buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.