2020 22. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2020 11:54
Yazarı uzun zamandır takip ettiğimden ve sevdiğimden, kitabı okurken çoğu yerde onun sesiyle okudum. Biri yazdığı kitapla ancak bu kadar güzel yansıtabilirdi kendisini diyorum. O kadar güzeldi ki. İçimi ısıttı, duygulardan duygulara sürükledi, hiç sıkılmadan yazarın yarattığı bu evreni okudum daha doğrusu kendimi içinde buldum. Kitapla ilgili söylemek istediğim şey, yazarın bilim adamı kişiliği öyle içimize işlemiş ki bazı noktalarda kurgudan bilgi kısmına geçince yazarın hissettiği rahatlamayı sanki ben de hissediyormuş gibi oldum. Hani böyle bozuk çakıllı bir yolda giderken birden düz asfalta çıkarsın ya, işte kurgudan bilime geçişte aynen öyle hissettim. Daha rahat, daha akıcı cümleler yani özetle bilimsel bilgileri anlatmayı çok sevdiği ve buna daha çok alışık olduğu belli oluyor. Bazen tarihi gerçeklerle harmanlanmış bazen deneyler ve araştırmalarla gerçeğin kurguyla iç içe geçmesi kesinlikle okuyucuyu içine alıyor yani beni çok etkiledi. (Tat kaçırıcı detay istemeyenler buradan sonrasını okumayabilir) Tesla’nın bazı bölümlerde önceki kitaba göre çok etkisiz kaldığını düşündüm. Kendisini rüzgarda sürüklenen bir yaprak gibi hissettiğini söylediği bir bölüm vardı sanırım. Aynen öyle. Kişiliğine dair çok az iz vardı, geçmişini kaybeden bir kız olduğundan sanırım. Ama biz onun capcanlı ve bilim aşığı kişiliğini çok sevmiştik. Keşke bu kadar Galen’in gölgesinde (ya da kanatlarının altında) kalmasaydı. Bir sonraki kitabın isminin Dura olduğunu öğrendiğimiz için merakla bekliyoruz tabi ki, ve kitabın sonunda annesinin yaşadığını da öğreniyoruz. Peki bir sonraki kitap, bu kitaptaki karakterlerden biri olan Dura hakkında mı? Yoksa Eva hakkında mı olacak? Meryam kurtulacak mı? Tesla’nın beyniyle ya da özel yetenekleriyle ilgili ne öğreneceğiz? Sonunda hayatının iplerini eline alabilecek mi? Galen öldü mü? Daha bir sürü soru var. Merakla bekliyoruz. İyi ki varsın Serkan Karaismailoğlu!!
Bilim
Arachnoid MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 202011bin okunma