Kitap okutacak inceleme
2020 26. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2020 19:40
Atilla İlhan'ın deneyimlerinin,araştırmalarının ve gözlemlerinin senteziyle oluşmuş ; kendine has üslubu ve eleştirel yaklaşımı ile örülmüş,sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü değil,yüce Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini ve bu felsefeye aykırı yapılanları da içinde barındıran 'deneme' türüne mensup sayılabilecek bir kitap 'Hangi Atatürk' kitabı. Kitapta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dair eksik veya yanlış bildiğiniz nice şeyleri bulabileceğinizden emin olabilirsiniz ve sadece bu sebep bile 'Hangi Atatürk' kitabını okumanıza yetecektir. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin kuruluşunun neler üzerine olduğunu öğrenmenize veya daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır. Kitabı okurken bazen anlamayacağınız yerler,bazense katılmayacağınız yerler olabilir (bunların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kısımlar olacağını pek zannetmemekle birlikte diğer yazılan konu/kişilerle ilgili olacağını düşünmekteyim.) zaten farklı renkler de bu şekilde ortaya çıkar.Aslolan temelde bağlı olmamız gereken şeylerin farkında olmaktır diye de nacizane fikrimi ekliyorum. Yazıyı bağlamak gerekirse şahsen ben okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de yazıyı yazarken dilim döndüğünce dikkatli ve hassas olmaya çalıştım.Herkese keyifli okumalar dilerim.
Hangi AtatürkAttila İlhan · İş Bankası Kültür Yayınları · 20031,566 okunma