2016 1. kitabı
Başından sonunu tahmin edebildiğim bir kitap oldu. Herhalde inceliği nedeniyle kitabı hemen bitirdiğim için vermeye çalıştığı duygu atmosferine giremedim ve çoğu kişi gibi ağlayamadığımı belirmek istiyorum. Lennie yumuşak şeylere dokunmayı seven, aklı geriden gelen, ama inanılmaz güçlü bir karakter. Bu yüzdende dokunduğu yumuşak şeyleri (fareler gibi) gücünün farkında olmadığı için öldürüyor. Kitabın tamamı Lennie'nin bu özelliği üzerine kurulmuş ve aralarda ırkçılığın ,yaşlanmanın, engelliliğin yalnızlığa ve öğrenilmiş çaresizliğe insanı nasıl sürüklediği anlatılmış. Dönemine göre bir başyapıt fakat bu döneme göre zamanın kitaplarının derinliğine ayak uyduramayan bir yıldızın sönük izlerini görüyorum üzerinde. Tabiki bu benim yorumum.. Ama ne yazıkki hala ışıldayabilen bir suç ve ceza, bir sefiller değildi benim için.
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,8bin okunma
Selamlar... Google'da Kuyucalı Yusuf'un incelemesini arattığımda sizin profile denk gelmiş, incelemiş, beğenmiş ve merak etmiş olarak 1K'ya adım atmıştım. En nihayetinde size minnettar olduğumu ifade etmek isterim. Uzun bir aradan sonra kendi adıma efsane bir kitap olarak nitelendirdiğim Fareler ve İnsanlar'a 10 üzerinden 6 vererek siteye dönüş yaptınız. Hoşgeldiniz. :)
Pucca gibi gereksiz kitapları okuyup, yüksek puan veren birisinin Fareler ve İnsanları beğenmemesi normal zaten.
Sizinle hemfikirim, aynı tecrübeyi Muhteşem Gatsby'de yaşadım.
Nazlı Demir
Bir önerinin hedefi olmak güzelmiş :) Teşekkür ederim..
Meursault'ın duyarsızlığı zaten okura tokat atar cinstenti fakat bunun altında bir 'Varoluşculuk Felsefesi' yattığını bilmiyordum. Sunumun en dikkat çeken noktası ise 'Toplumun gözünde ki Felsefeci' yorumunuzdu. Buradan yorumlarımızı takip eden okurlar var ise farklı bir bakış açısı kazanmak adına sunumunuzu izlemelidirler diye düşünüyorum. Saygılar.
Nazlı Demir
Şimdiye kadar aldığım en ilginç ve gerçekçi yorum oldu bu :) İzlediğine sevindim.. Tabi hocaları etkileyebilmek için işin içine baya bir felsefe katmıştım o yüzden topluma yabancı kalmış olmasını anlayabiliyorum
Nazlı Demir
Evet o bendim :) Şuan bir kere daha mutlu oldum.. Gördüğünüz Albert Camus - Yabancı romanı olmalı.. Bizim öğretmenler beğenip koymuşlardı benim anlatımımı.. Rastgeldiğinize sevindim.. :)