Türkiye’nin Güzel İnsanları
2020 450. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2020 01:03
Mükemmel bilim haberleri, insanlığın attığı adımlar ve ufku aydınlatacak tüm haberler burada. Bu derginin akılcı yayınları referans alınsa inanıyorum ki ülke çok büyük mesafe alır. Maalesef aklın ve bilimin geri planda olduğu ülkemizde bu dergi çölde açan orkide gibidir. Gençlere tavsiyem, hayat referan￾sınız POPULAR SCIENCE gibi bilim yolunda olsun. Hem kendiniz, hem ülkemiz kalkınsın ve refaha ulaşsın. Bilim yoksa zenginlik ve mutluluk asla yoktur. Geçen ay bu sayfada bir duyuru yapmıştım ve İngilizcesi iyi olan bilim gönüllülerine Popular Science’a katkıda bulunmak üzere aşağıdaki e-posta adresim üzerinden kısa özgeçmişleriyle bana başvurması çağrısında bulunmuştum. 100’den fazla harika insandan gelen e-posta, e-posta trafiğimi alt üst etti fakat kesinlikle şikayetçi değilim. Her biri birbirinden değerli bu güzel insanlar da bizimle aynı amacı, yani bilimi ve akılcı düşünceyi geniş kitlelere yaymayı amaçlıyordu. İşin ilginç yanı, bu satırları yazarken hala başvurular devam ediyor. Popular Science olarak başvuran gönüllülerden beklentimiz web sitemiz için kısa çeviriler yapmaları. Görünen o ki, kısa bir süre sonra tasarımını değiştirerek yeniden yapılandıracağımız popsci.com.tr, çok daha zengin bir içeriğe sahip olacak. Daha önce Koç Üniversitesi’nin organizasyonuyla ülkemize gelen Michio Kaku’yla sohbet etme fırsatı bulmuştuk. Bu defa da Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar ile bir araya gelmemizi sağlayan Koç Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Sayın Sancar ile keyifli bir sohbet eşliğinde yemek yerken, kendisi ve ödül kazanan çalışması hakkındaki yazımızın bulunduğu sayımızı da kendisine hediye ettik. Aziz Sancar sadece bilimsel çalışmaları ve Nobel ödülüyle değil, ödülü kazandıktan sonra ülkemizde gerçekleştirdiği aktivitelerle ve genç insanlara ilham veriyor olmasıyla da hayranlığımızı kazandı. Aziz Sancar ve diğer değerli bilim insanlarımızla yediğimiz yemekten ayrılırken, ülkemize dair umutlarım tazelenmişti. Ofise döndüğümdeyse aklıma Popular Science Gönüllüleri inisiyatifini oluşturmak geldi. Dolayısıyla Aziz Sancar bana da ilham vermişti. Bu güzel duygularla size keyifli bir Temmuz sayısı hazırladık. Beğenmeniz dileğiyle.
Bilim
Popular Science Türkiye - Sayı 51 (Temmuz 2016)Popular Science Türkiye Dergisi · Doğan Burda Dergi · 201631 okunma