2020 51. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2020 16:33
#okudumbitti #kitapyorumu Merhaba canlar,yine güzel bir yorum ile birlikteyiz. Süryani bir ailenin kızlarından biri olan Zevart,yaşadığı bölgede hüküm süren Ziga hanedanlığı tarafından,ailesi hatta tüm köyü katledilir.Sadece ablasının cansız bedenini bulamaz.Tek başına kalan Zevart,amcasının köye gelmesi ile kurtulduğunu düşünür.Ama bu zulüm sonun başlangıcı olacaktır.Bu dram ve acı yüklü kitabı okumaya hazır mısınız? Ziga hanedanlığı kimlerden oluşuyor? Zevart nasıl hayatta kaldı? Ablasına ne oldu? Amcası köye nasıl geldi? Zevart'ın başına neler gelecek? Zevart nasıl Zehra oldu? Konu işlenişi olarak o kadar çok etkilendim ki,nasıl bir zulümdür bu?Süryani-Müslüman ayırımı niye yapılsın ki? 6 yıl Mardin'de yaşadım ve o kadar değerli arkadaşlara sahip oldum ki ve çoğu da Süryani arkadaşlarım.Çok kaliteli ve nezih insanlar.Bakın insan diyorum.Görüşü,inancı her ne olursa olsun,benim için insanlık çok önemli.Evet kitaba gelelim.Zevart'ın hayatı,yaşadıkları,gördükleri inanılır gibi değildi.Bazı satırları okurken suratımın şekli bile değişti.Sırf Süryani oldukları için uğradıkları işkenceler,tecavüzler,ölümler bana yok artık dedirtti.Dediğim gibi konu olarak kitap dehşet güzeldi.Yürek burkan bir hikâye.İnsanlık dışı olaylar,canice yapılan kıyımlar,esir düşülüp para karşılığı satılan kızlar,kadınlar...Daha neler...Bu tür sevenler,okuyun derim.Zehra'nın hikâyesi sizi derinden etkileyecek.
ZehrAŞKHayati Umut Sönmez · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) · 202024 okunma