Tezgaha gel vatandaş
2020 54. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2020 15:48
Antalya’da turistlerin bir kuyumcu center içerisine sokulup mücevher alışverişini nasıl yaptıkları, daha doğrusu tezgahtarların tezgahına turistlerin nasıl geldiklerini anlatan ve sürpriz sonuyla da evet şimdi tam oturdu kıvamına gelen argo sözlükle birlikte okunası kitaptır. Tüm tezgah bir gün içinde gerçekleşiyor. Gelmişini geçmişini meterlediğiminin tezgahtarı Kozan, İsviçreli ailenin sağından girip solundan satarken, kullandığı tüm kelimelerin gerçekten jargonda olan argo kelimeler olduğunu, bu kitap için ayrı bir dil uydurulmadığını anlıyoruz. İğrençlik sınırlarındaki yaklaşımlardan midemiz bulansa da hayat boyu bizim de bir tezgaha geleceğimiz duygusuyla, tecrübe olsun yan yatıp çamura bulanmayalım edasıyla filmi takip eden bir seyirci gibi kitabın sonunu düşünüyor, satılan mücevherlerin gerçekteki değeri, Center sahibine ne kadar kaldığını bir Türk izleyicisi olarak kabaca hesap ediyoruz. Ekranlarda gözüken yıldız +16 uyarılarını bu kitap için özellikle etiketleyip +argo +cinsellik+uygunsuz davranış uyarısında bulunmayı abilik görevi sayıyorum. Bu nasıl yaşam amk dedirtecek şekilde yazılan bir Hakan Günday kitabının daha böylece sonuna geliyoruz.
MalafaHakan Günday · Doğan Kitap · 20175,6bin okunma