Puan vermedi·68 syf.····Okunma: 10 Aralık 2020 05:11 Bazı kitaplar bir günlük çerezlik... Ne verdiği var ne aldığı... Var diye okuyorsun. Tıpkı ziyan olmasın bari yiyeyim dediğin artık yemek gibi.. birinin zararı mideye diğerinin zamana.
Belki bir otobüs yolculuğunda vakit geçsin diye bavula atılabilir.
Ama evinizde sizden başka kitap okuyan yoksa boşa kitaplığınızı işgal etmesin.
Ellisine merdiven dayamış, hayatı fazlasıyla ciddiye alan her boş geçen dakikayı bilinçle doldurmak isteyenlere hitap etmiyor... Olsa olsa ancak zengin oğlan fakir genç edebiyatıni sevenlere hitap edebilir. Yazarın adının popülerliği ile asıl kitap sipa rişlerimin eşantüyonu olarak edindiğim bu ince kitaplar yıllar önce (1999) okuduğum orjinaline yakın kalınlıktaki Acımak kitabı kadar tad vermedi.
Anonim yayıncılık bendeki versiyonları. ..
Popüler bir yazarın bohem hayatına bir kaç günlüğüne giren bir kadının takıntılı hayatının resmedildiği ....ve bu takıntı da da diğer kitaplarında olduğu gibi her ne hikmetse intiharın özendirildigini hissettiğim satırlar...
Yaptığım tüm alıntılar yazarın ustaca örgüledigi kelimelerin yaşanmışlıklara kattığı değerden ... Herkes o cümlelerde kendine has bir tad çıkarabilir. Edebî demek ne derece doğru tartışılır ama kalbî demek daha doğru sanki... Her kadının yapabileceği serzenişlerle dolu bir mektup sanıyorsunuz ama öyle değil. Zira günümüzde aşkını karşı tarafa duyurma gayreti daha fazla .. Kendi içinde yaşayan yok gibi neredeyse .. Biri hediye ederse alın okuyun... yoksa para vermeye değer çok daha değerli kitaplar var.