·80 syf.····Okunma: 11 Aralık 2020 22:40 Kızıl Veba, Jack London ile tanışma kitabım oldu. İyi bir başlangıç kitabı olduğunu söyleyebilirim. Kitapta Kızıl Veba adlı salgının ortaya çıkmasıyla beraber yaşanan birtakım olaylardan bahsediliyor. Kızıl Veba tesir ettiği kişilere hayatta kalma şansı tanımayan, dakikalar içerisinde öldürücü bir etki yaratan hastalık tipidir. Salgının ortaya çıkmasıyla yaşanan kaos ortamı, insanların birbirinden kaçışı, hatta bir çoğunun vahşileşip bu kaos ortamından faydalanması gibi süreçlerden bahsediliyor. Salgın sonucunda dünyadaki milyarlarca insanın yok olup geriye sadece birkaç yüz kişinin kalmasıyla, insanlığın ilkel çağlara geri döndüğü, kabilecilik anlayışıyla yaşamaya başlayıp geçimlerini ise avcılıkla sağladıkları, artık fikirlerin değil sadece bilek gücünün ön plana çıkmasıyla yaşanan olaylar silsilesine şahit oluyoruz. Distopik anlayışla yazılmış bu romanı, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden önce okumuş olsaydım eğer bu denli etkilenir miydim bilemiyorum. Açıkçası kitapta geçen olaylar, şu anki sürece daha olumlu bakmamı sağladı diyebilirim.