2020 7. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2020 02:04
"Bugün anne öldü. Belki de dün, bilmiyorum." cümleleri ile başlamıştı Yabancı. Meursault çok acı çektiği için mi annesinin öldüğü günü unutmuştu? Meursault (Ana karakterimiz) diğer insanlardan biraz daha farklı biri. En azından verdiği tepkiler ve söylediği cümleler karşısında sizleri şaşırtacak ve düşündürecek türden biri. "Okurken acaba ben bu durum karşısında ne yapardım?" veya "Verdiği tepkiler doğru mu?" diye düşüneceksiniz. Sonunda da aslında onun verdiği tepkilerin yanlış olmadığını sadece biz insanların olaylar karşısında verdiğimiz tepkilerin aynı olduğu kanısına varacaksınız. Olaylar karşısında insanların düşünceleri, bakış açıları aynı mı olmalıdır? Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda mıdır? Peki insanların farklı düşüncelere sahip olması onların ceza alabileceğini gösterir mi? Düşünceleri farklı olan insanların hayatlarında ne gibi değişiklikler yaşanacağını ve toplumun bu değişime vereceği tepkileri merak ediyorsanız; Meursault'un hayatının davranışlarından kaynaklı nasıl bir değişim yaşadığını okumalısınız. Albert Camus yabancı ile, biz insanları şaşırtacak türden harika bir eser yaratmıştır. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı Yabancı. Okurken akıcı dili sayesinde çok kısa bir sürede bitirdim. Aynı şekilde okurken hiç sıkılmadım, sonlarına doğru olayların karışık bir hal alması heyecanı da aynı şekilde arttırdı.. Eğer daha önce yabancıyı okumadıysanız daha fazla geç kalmadan okuyun.
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2020137,2bin okunma