Bütün Alıntılar
Makal savaşını sürdürürken kendisine yapı­ lan baskılar da gittikçe arttı ve geçen Kasım ayında Eğitim Bakanına şu telgrafı çekti : «Tüm örgütünüzle benimle uğraşmaktan kurtulup biraz da eğitim işlerine bakmanız için istifa ediyorum.,, 8 « Kanunlar .» Biz onların ne olduğunu biliyoruz ... « Kanunlar zayıf insanların kollarında kelepçe, ayaklarında prangadır. Güçlü insan￾ların ise, şöyle bir parmak darbesiyle yırta￾cakları örümcek ağlarıdır. Ve devletin elin￾de ise balık aviarnaya mahsus fileler gibi￾dir ... » J. PRUDON 10 Amanın da ne zor imiş burçak yolması, diyen köylülerimize bakmayın siz. Bu ülkede asıl zor olan köylüyü bükü le büküle arpa ve burçak yol maktan kurtarmak için uğraşmaktır. 18 Gerçeklerin üstüne perde çekmek ve onl arı saklamak, bu işi yapanların bir süre işine yarasa da sonu çok kötü gel ir. Gerçeğin kol ları o ka￾dar güçl üdür ki, günü gel ince perdeyi de yı rtar, gerçeği perdeleyeni de. 80 Evet Türkiye'de memur olursunuz fakat, amirinizin bir yol suzl uğunu ortaya dökemezsiniz, ya yerin izden olur, ya da merkeze alınırsınız 214 İnsanlannın istidatlarınıı daha doğmadan toprağa gömen toplumlar ise Atom Çağında, Orta Çağ'ı yaşarlar. 390
Hukuk