·77 syf.····Okunma: 27 Aralık 2020 19:08 "Evinde yiyecek bir şey olmadığı halde, kılıcını çekip de insanlara saldırmayan kimseye şaşarım!"
Ebuzer'in bu sözü çok çarpıcıdır ve tevhid dininin dinamik yönünün özünü oluşturur.
.
Cehaletten beslenen şirk dini, dini duyguların sömürülerek cennet vaadiyle miskinliğin fazilet olduğunu işleyerek tabiri cazise güdeceği koyun arayışındadır.
Tevhid dini ise faal, dinamik ve inkılabîdir. Bu yönüyle de her daim şirk dini ile mücadele halindedir.
.
Tarihte ve günümüzde sayısız örneklerine ve tahribatlarına şahit olduğumuz en tehlikeli şirk, dost ve tevhid kisvesine bürünerek toplumun ileri gelenlerinin ve sözü geçenlerin elinde olan zulmeden şirktir. Tehlikelidir, çünkü bunlarla savaşmak, mücadele etmek zordur. Çünkü kendilerini dost maskesiyle gizlemişlerdir.
.
Üniversitede bir hocamın kağıda Dine Karşı Din yazıp bana vererek bu kitabı okumamı söylemesinden yıllar sonra kitabı okumak nasip oldu. Kitap, genelde dinsizlik olarak algılanan putperestlik, küfür ve şirk kavramlarına açıklık getirerek bunların tevhid dininin mücadele ettiği ve edeceği şirk dinleri olduğunu ele almış.