2020 81. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2020 23:13
AŞKIN MAKAMI “Bir insana duyduğumuz aşk, ilahi aşkın provasıdır, O’na giden bir yoldur, vesiledir. Bir insana tutulup hayatımızı mahvetmektense, O’na meftun bir yoldaşla Hak yolunda beraber ilerlemek daha iyidir.” “Her şey, masum olduğu kadar güzeldir.” “Aşk öyle bir şeydir ki seni çepeçevre sarıp gözünü kör ederek sevgiliye esir eder. Onun için her şeyi yapar hâle getirir. Sevgilinin yaptığı sihir ile onu mutlu etmeye çalışır vaziyette buluruz kendimizi. Sonra bu rüyadan uyanırız bir gün. Oysaki yaptığımız o kadar şey kişiliğimize tersmiş, bunu anlarız. Kendimizden fedakârlık yaptığımızı görürüz bir vefasız için. Öyle ki artık ‘biz’ ‘biz’ olmaktan çıkmışızdır. Eski halimize dönmeye çalışırız ama nafile, arafta kalmışızdır.” Meryem, Ali, Mehmet, Aylin, Kerim Can, Meczup dede ve Zişan teyze ile farklı bir yolculukta beraber yol aldık. Beşeri aşktan ilahi aşka yapılan bir yolculuk. Eserin içerisinde karakterlerin hayatından ziyade birbirinden güzel hikayelere de yer verilmiş. Hepsi de ayrı birer ders niteliğinde. Bu arada Leyla ile Mecnun hikayesini bilmeyen yoktur. Ben Mecnun’un gerçek ismini hiç duymamıştım. Eser sayesinde öğrendim ve internette de ayrıca araştırma yaptım. Birde Sırdaş ve lal dostu da es geçmemek gerekir. Onlar aracılığı ile güzel bir aşkın oluşması güzeldi. Ne kadar da o aşk sarsıntıya uğramış olsa da doğru yolu bulup o şekilde devam edilmesi ayrı bir güzeldi. İlk başta üzülmüştüm, sevdiğini dinlemeden bir paçavra gibi çöpe atmış olması sinir bozucuydu. Güven çok önemli, insanlar birbirine hep dürüst olmalı… Ali’nin duygularıyla çatışması, kendi kendine hesaplaşması ve dergah sonrası doğru yolu bulması, yaptığı yanlışların farkına varıp telafi etmesini sevdim. Keşke insanoğlu ön yargılarından kurtulup sabırlı olmayı öğrenebilse… İlhahi aşk yolculuğunda doğruyu bulup, yüreklerinin güzelliği ile görülen rüyalar, insanların saflığı bambaşka güzellikteydi. Yazarımızın eline yüreğine sağlık diyorum. Ayrıca yazarın okurları ile ilgili olması, paylaşımlara anında dönüşler yapması beni çok mutlu etti. Umarım bol okurları olur yazarımızın. #özlemöztürk #aşkınmakamı #okudumbitti
Aşkın MakamıÖzlem Öztürk · Uyanış Yayınları · 202039 okunma