İki kişinin birbirine duyduğu aşkın ilahî aşka dönüşmesini. İlim yağında kavurlan iki gencin önce manevi yolculuğu daha sonra da gerçek yolcuğu başlıyor. Esas yorumu aslın da kitap sayfama girdiğim vakit yapacağım ancak şunu söylemek istiyorum; biz ki hiç bir şeyden habersiz yaşayan insanlarız.
Tavsiye ederim elbette okumanızı.
Aşka yolculuk ve kutsal yolculuk olarak iki bölümden oluşan romanımız. Meryem ile Ali'nin ömür yolculuğunu anlatması ile başlıyor.
İlk kitabı "Bir Tutam Hayal" ile kitap çıkaran yazarımız. "Arasta" dergisinde de yazılar yayınlamıştır.
Tabiki her kitapta olduğu gibi bu kitapta da adında geçtiği gibi aşk var ama buradaki aşk insanın kendi benliğinin Allah ile arasındaki aşktan; ilahi aşktan bahsediyor. Meryem ve Ali birbirini çok seven ama güven problemi yaşayan bir çift . Ali’nin güven problemlerinden kaynaklı olarak düşündüğüm bazı sebeplerden dolayı yolları ayrılmış birbirini çok seven bir çiftin yaşamını anlatmakta . Meryem hiçbir zaman aşkından vazgeçmemiş Ali ile birleşmek için her türlü fırsatı değerlendiren en sonunda kendi benliğinin bile Ali Dediğini farkedince bu olaya bir dur deyip ilahi aşka yönelmek isteyen Meryem. Her şey Meryem’in o rüyayı görmesiyle başlıyor işte kitap o bölümden sonra daha bir güzelleşiyor. İşte kitap tamda burada farklı bir bakış açısı kazanıyor. hikayeyi yer yer örneklemelerle pekiştirerek daha sıcak ve güzel bir ortam hazırlanmış. İnsanlar dünyaya kendisini öyle kaptırmış ki dilimiz Allah'ı değil de dünyevi işleri zikreder olmuş. Tarikata katıldıktan sonra yüreğinin hafiflediğini En güzel sığınışın en güzel yalvarışın ilahi aşkla tamamlandığını anlatıyor Bazi sevdalar varki Allah'a kendini teslim edince Allah sana o sevdayı nasip ediyor. Aslında hep farkında olduğum her konuda sadece Rabbine sığınmak gerektiği düşüncesi kitapla bir kere daha pekişti. Yazara çok teşekkür ediyorum. Dilerim herkes Meryem ve Ali gibi gerçek aşka ulaşır. Keyifli okumalar dilerim
Aşkın makamı deyince hepimizin aklına farklı bir konu geliyor tabiki. Ama bu kitap çok farklı. Evet aşk var ve yine evet iki insan arasında. Fakat makamına ulaşan aşk o aşk değil. Kapak tasarımını çok beğenerek başladım ve beni yanıltmadı. Meryem ve Ali birbirlerini çok sevmiş iki insandır. Bazı sebeplerden dolayı yolları ayrılmış ama Meryem onu sevmekten vazgeçemeyip kapısına gitmiştir. İşte kitap tamda burada başlıyor aslında. Meryem Ali'nin onu reddetmesi ile başka bir kapı aralıyor kendisine. Ali kendisine gelen Meryem'i takip ediyor başta farklı düşüncelere kapılıyor ama konu öyle farklı yere varıyor ki pişman oluyor. Sıcak hoş bir hikaye. İnsanlar dünyaya kendisini öyle kaptırmış ki dilimiz Allah'ı değil de dünyevi işleri zikreder oldu. Meryem de Ali Ali diye zikrettiği için Allah'a sığındı. En güzel sığınış... Bazi sevdalar varki Allah'a kendini teslim edince Allah sana o sevdayı nasip ediyor. Tıpkı Ali ve Meryem 'in rüyasında Peygamberimiz(sav) nikahlarını kıydığını görmesi gibi. Aslında hep farkında olduğum her konuda sadece Rabbine sığınmak gerektiği düşüncesi kitapla bir kere daha pekişti. İçinde çok güzel hikayelere, hadislere, ayetlere denk geldim. Kitabın konusunun ayrı bir yeri oldu bende. Yazara çok teşekkür ediyorum. Dilerim herkes Meryem ve Ali gibi gerçek aşka ulaşır. Keyifle okuyabilirsiniz.
Aşkın MakamıÖzlem Öztürk · Uyanış Yayınları · 202039 okunma
Beşeri aşktan ilâhi aşka yönelişin harika bir hikâyesi. Meryem ve Ali bir yola çıkacaklar ama Ali olayları yanlış anlayıp Meryem'i terk ediyor. Ondan sonra ise asıl yolculuk başlıyor işte. Ikisi de öyle güzel şeyler yaşıyorlar ki bu vesile ile. Hele de sonlara doğru çok zevk alarak okudum kitabı.
Yazarın kalemi çok akıcı. Bir oturuşta biten güzel bir kitaptı. Benim için de okumak çok iyi oldu. Uzun soluklu romanlara böyle güzel kitaplarla ara verince çok iyi oluyor benim için.
#parlakmeltemkitapligi
AŞKIN MAKAMI
“Bir insana duyduğumuz aşk, ilahi aşkın provasıdır, O’na giden bir yoldur, vesiledir. Bir insana tutulup hayatımızı mahvetmektense, O’na meftun bir yoldaşla Hak yolunda beraber ilerlemek daha iyidir.”
“Her şey, masum olduğu kadar güzeldir.”
“Aşk öyle bir şeydir ki seni çepeçevre sarıp gözünü kör ederek sevgiliye esir eder. Onun için her şeyi yapar hâle getirir. Sevgilinin yaptığı sihir ile onu mutlu etmeye çalışır vaziyette buluruz kendimizi. Sonra bu rüyadan uyanırız bir gün. Oysaki yaptığımız o kadar şey kişiliğimize tersmiş, bunu anlarız. Kendimizden fedakârlık yaptığımızı görürüz bir vefasız için. Öyle ki artık ‘biz’ ‘biz’ olmaktan çıkmışızdır. Eski halimize dönmeye çalışırız ama nafile, arafta kalmışızdır.”
Meryem, Ali, Mehmet, Aylin, Kerim Can, Meczup dede ve Zişan teyze ile farklı bir yolculukta beraber yol aldık. Beşeri aşktan ilahi aşka yapılan bir yolculuk. Eserin içerisinde karakterlerin hayatından ziyade birbirinden güzel hikayelere de yer verilmiş. Hepsi de ayrı birer ders niteliğinde. Bu arada Leyla ile Mecnun hikayesini bilmeyen yoktur. Ben Mecnun’un gerçek ismini hiç duymamıştım. Eser sayesinde öğrendim ve internette de ayrıca araştırma yaptım. Birde Sırdaş ve lal dostu da es geçmemek gerekir. Onlar aracılığı ile güzel bir aşkın oluşması güzeldi. Ne kadar da o aşk sarsıntıya uğramış olsa da doğru yolu bulup o şekilde devam edilmesi ayrı bir güzeldi. İlk başta üzülmüştüm, sevdiğini dinlemeden bir paçavra gibi çöpe atmış olması sinir bozucuydu. Güven çok önemli, insanlar birbirine hep dürüst olmalı… Ali’nin duygularıyla çatışması, kendi kendine hesaplaşması ve dergah sonrası doğru yolu bulması, yaptığı yanlışların farkına varıp telafi etmesini sevdim. Keşke insanoğlu ön yargılarından kurtulup sabırlı olmayı öğrenebilse… İlhahi aşk
Aşkın MakamıÖzlem Öztürk · Uyanış Yayınları · 202039 okunma
Fani aşktan, gerçek aşka doğru bir yolculuk. Sabrın yolculuğu.
Bir çok acıdan sonra mutluluğa yolculuk.
Ali kendisini aldattı sanıp Meryem'i terk etmişti. Yıllar sonra Meryem dayanamayıp yanına gitmesine rağmen Ali inanmamıştı ona. Ali'nin evinden çıktıktan sonra büyük kapılı bir yere gider. Kapıyı çalar açan olmaz iki, üç gün bekler o kapıda. Ali de onu takip eder kafasında binbir türlü düşünce vardır. Aşığının yanına teselli mi bulmaya gelmişti Meryem?
Allah'a olan yolculuğun hikayesi ♡
Yanlış anlamanın ayırdığı bir çift... İhanetin acısını yıllardır kalbinde taşıyan Ahmet... Uğradığı hakarete rağmen masum olduğuna sevdiğini inanadıramayan ve üzüntüden hasta olan Meryem... Ve onların kaderini birleştiren ilahi aşk...
İnsanın insana olan aşkının, insanın Rabb'ine olan aşkına dönüştüğü naif, duru, samimi ve huzur dolu bir kitap okudum. Okurken Ali'nin üflediği ney'in sesi kulağımdan kalbime uzandı. Kitapta yazan nağmeleri telefonumdan açtım dinledim. Satırlar daha bir canlandı, hikayeye dahil oldum. Aşkı, gerçek "aşk"ı hissettim. Hissettiren kaleminize sağlık Özlem Hanım. Kaleminiz daim olsun inşallah Tavsiyemdir okuyunuz
Aşkın MakamıÖzlem Öztürk · Uyanış Yayınları · 202039 okunma
Hayırlı geceler canlar.Yine bir kitap yorumu ile geldim.Ama bu öyle bir kitap kiiiii ... Okuduğum en güzel kitaplardan biriydi.Hiç bitsin istemedim açıkçası.Hocamızın dediği gibi bu kitap beşeri aşktan ilahi aşka kavuşmaktır.Kitabı okurken üzülseniz de içiniz sıcacık oluyor Kısa bir özet yapacak olursam :
Meryem ile Ali bir ney kursunda tanışmış ve aşık olmuşlardır.Kısa sürede de bu aşk devleşmiştir.Fakat birgün Ali eski sevgilisinin dolduruşuna gelerek Meryem ve Ali'nin dostunun ilişki yaşadığına inanır.Bunun üzerine tabii ki kötü şekilde ayrılırlar.Bu ayrılık Meryem'e çok ağır gelir.Çünkü her hücresine Ali kazınmış.Bu yüzden de hastalanır ve tedaviye, ilaçlara bağımlı olur.Göz altları mosmor hale gelir bu süreçte.Ali mi? Ali,eski sevgilisi ile evlenir fakat onunla yapamaz ve boşanır.Uzun geçen zamanın ardından Meryem Ali'yi unutamaz ve onunla konuşmaya karar verir.Zor olsa da onunla konuşur ama Ali onu umursamaz davranarak konuşmayı keser.Bunun üzerine acı çekse de Meryem evden ayrılır ve kendi evine gider.Fakat bu sefer daha kararlıdır çünkü Ali'yi unutması gerek.Aslında kafasında düşündüğü şey şudur.Nasıl ki bizler sevdiğimiz adamı ya da kadını andığımızda ya da onu gördüğümüzde yüreğimiz yerinden çıkacak gibi oluyor.İşte Allah'ı andığımızda da bu şekilde hissetmemiz gerek.Yani maneviyatımızı güçlendirmemiz gerektiğidir.Aşkı veren Allah ise en büyük aşk O'na aittir.Meryem bu karar ile daha önce rüyasında gördüğü bir yer vardır ve bunu annesine anlatmıştır.Üst üste görmesi sonucu da o yere gitmiştir ama kapı açılmamıştır.Bu sefer yine gitmek için hazırlık yapar ve yola koyulur ama bilmez ki peşinden Ali'nin de geldiğini.Veeee işte o yere gelir ve defalarca kapıyı çalar.Tabii günlerce orada bekler.Bu süreçte de başına kötü şeyler gelir ama bir kurtarıcısı onu