2020 63. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2020 22:50
Peyami Safa bu eserinde de derin ruh tahlillerini, karakterin kendi içindeki korku, vehim, çırpınışlarını büyük bir ustalıkla bizlere yansıtmış. En son Suç ve Ceza, Raskolnikov’da karaktere ait yapılan psikolojik tahlilleri bu raddede hissetmiştim. Türk edebiyatının usta isimlerinden birisi Peyami Safa kesinlikle. Karakterler aracılığı ile fazlaca mistik ve psişik konularda diyaloglar ve olaylar var. Yazar farklı bir yol denemiş sanırım bu eserde. Fazlaca da psikolojik tahliller , travmalar , felsefi konular ağırlıkta. Özellikle Ferit-Aziz konuşmaları ile konuşuyor Peyami Safa. Arka kapak bize roman hakkında zaten gerekli bilgiyi vermiş. Tıp okurken felsefe bölümüne geçen Ferit küçüklüğünden beri zaten bazı hastalıklar yaşamaktadır kafasısın içinde. Kaldığı pansiyonda nükseder bu vehimler. Sonra birbirine bağlı bazı olaylar neticesinde kendisini matmazel Noraliya’nın köşkünde bulacaktır. İkinci bölümde matmazel Noraliya’yı yakından tanıyoruz. Sonuna kadar merakınız devam ediyor romanda. Sürükleyici. Peyami Safa’nın eserleri arasında kendisinin en beğendiği. Keyifli okumalar.
Matmazel Noraliya'nın KoltuğuPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 201710bin okunma