2020 9. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2020 15:54
Amacım ne öneri vermek ne tenkit etmek ne de kitap hakkında bilgiler vermek ... Sadece  kendimce bir şeyler yazmak istedim. Lise yıllarımda bir hevesle almıştım fakat o kadar ilerleyemedim ki hiçbir şey anlamıyordum. Şimdi okuduğumda ise benim için her şey daha anlaşılırdı. Kelime defteri fikrini bende uyandıran kitap oldu. Çünkü yazarın o kadar güzel kelimeleri var ki günümüzde kendimizi anlatırken kullandığımız kısıtlı kelimelerin yanında muhteşem zenginlik sağlıyor. Ben de daha farklı anlamlarla tanışmış oldum. Günümüz ve geçmiş olaylarını eşleştirip sunması, diyalogların eğlenceli ve daha önce karşımıza çıkmayan türden oluşu, kelime kombinasyonları, karakterler ve özellikleri, aslında her anlattığı şeyi hissettiren betimlemeleri benim için gerçekten paha biçilemezdi. Kendi hissettiklerimden birçok şey buldum. Karakterlerle anlatılan olaylar duygu yoğunlukları sitemler üzüntüler aslında hep bizden olandı. Ayrıca yazarın inşaat mühendisi olması ve kitabında da mimari ve inşa ile ilgili bilgilerin kelimelerin betimlemelerin olması okuduğum bölümden ötürü beni çok keyiflendirdi ve hoşuma gitti. İyiki yazmışsın Oğuzcum Atay bu okuduklarım için ne kadar teşekkür etsem az. Hayatımın bu dönemine dahil oldun tüm bunlarla iyiki. Umarım zamanın hızlılığına yenik düşmem ve tutunacak bir şeyler bulurum ((:
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma