·188 syf.····Okunma: 21 Aralık 2020 01:26 Yerdeniz Büyücüsü Yerdeniz Üçlemesi'nin ilk kitabı.
Öncelikle şunu belirteyim ki bu kitap benim makus kitap okuyamama sendromumu ortadan kaldırmış bir kitap oldu.Covid 19 ile beraber bir konsantrasyon problemi yaşıyordum.Bu kitabı da sevdiğim bir youtuber olan Çisem Çakır'ın önerisiyle almıştım.Kitaba karşı önyargım da vardı.Aslında fantastik tür benim çok okuduğum ve tercih ettiğim bir tür değildir.Ama bu kitabı iki gün içinde kısıtlamada bitirdim.
Bu kitap benim için hayatımın iyiye evrilmesini başlatması anlamında bir dönüm noktası oldu.Büyücülerin hayatı çok kolay sanılır öyle değil mi?Kitabı okuduktan sonra bu konuda fikriniz değişebilir.Kitabın arkasında tanıtımda şöyle diyor:"Sanırım Yerdeniz Büyücüsü'nün en çocuksu yanı konusu: Büyümek. Büyümek, benim yıllarımı alan bir süreç oldu; bu süreci otuz bir yaşımda tamamladım -ne kadar tamamlanabilirse; o yüzden de çok önemsiyorum. Çoğu genç de önemser. Ne de olsa esas işleri budur: Büyümek."-
Ursula K. Le Guin -
Böyle bir tanıtım yakında 31 yaşına gireceğim için özellikle ilgimi çekti.Acaba ben de büyüme sürecimi tamamlayacak mıydım?Bunun için kitapta biraz ipucu aradım.Kitabın benim için büyüsü şu oldu.Alıntılarımı bir bütün halinde baktığımda sanki hayatımın özetini görüyor gibiydim.Gurur hep senin aklının efendisi olmuştur zaten derken sanki iç sesim konuşuyor sandım mesela.Ayrıca kitapta arkadaşlık,insanlık,gurur,hırs,iyilik tüm bu duygulara ait olaylar örgüsü vardı.Mesela Vetch gibi en zor günümde evine gittiğimde, ertesi günü bana armağan edilmişcesine huzur dolu bir gündeymiş gibi hissetmek isterdim.En zor günümde sığınacağım , beni soğuktan ve tehlikelerden koruyacak sıcacık yuvası olan Ogion Usta gibi bir ustam olsun isterdim.Üçte keramet vardır diyen Ged düştüğünde kaldırmak için elinden geleni yapan anlayışlı Ogion Usta en çok da seni sevdim bu kitapta.Ve büyümenin bedelini ödeyen, kendine tekne hediye edildiğinde; karşılığında gözünde katarakt olan tekne sahibini iyileştiren ve yaşamının çoğu yolculuklarda geçen Ged çok iyi kalplisin.İnsanlığın gerçekten etkileyici.Büyücüler hep mutlu olunur sanılır.Sen emekçi bir büyücüsün Ged.
Kitapta altını çizmelik,üzerine bolca düşünmelik cümleler mevcut.Biraz değişik bir inceleme oldu ama ben bu kitaptan etkilendim ve karakterlerle aramda bağ kurdum.Neyse tüm kısıtlamalarda yaptığım en güzel şey bu kitabı okumak oldu.Herkese tavsiye ederim.Yılbaşı hediyesi arıyorsanız arkadaşlarınıza vesevdiklerinize bu güzel kitabı hediye edebilirsiniz.