Puan vermedi·84 syf.····Okunma: 22 Aralık 2020 23:23 Okumaya niyetlendiğim fakat ne hikmetse bir türlü nasip olmayan şu kitabı sonunda okudum. Yazarın okuduğum ilk kitabı, arada kafamı dağıtmak için böyle kitaplar okumayı seviyorum. Şeffaflık kavramına güzel değinilmiş. Günümüz insanlarının halini az ve öz şekilde anlatmış. Sayfa sayısı az fakat içerik olarak bayağı dolu diyebilirim. Tam tahlil edilecek kitaplardan, her bölümü düşünmeye sevk ediyor. Kitabı okurken kendimi sorguladım acaba ben de bu şeffaflık toplumuna ne kadar katılıyorum dedim. İnsan düşünmeden edemiyor neden bu kadar şeffaf oluyoruz? Şeffaflık bize ne kazandırır, hangi durumlarda şeffaf olursak kendimizi zavallı durumuna düşürmeyiz, şeffaf olduğumuzda, kendimizi daha iyi hissederek ya da yaptığımız hataları açıklamak, kendimizi mağdur göstermek bizi yüceltiyor mu? gibi sorular insanın aklına geliyor. Mahremiyet kavramının içinin boşaltıldığı, şeffaf olmayanların ayıplandığı şu zamanda ilaç gibi geldi. Şeffaflık toplumundan kurtulmak isteyenlere tavsiye edilir. He yok ben şeffaflık toplumunu seviyorum diyorsan bir şey diyemem. Kitapta da geçtiği gibi, şeffaflık aynının cehhennemidir. :)