···Okunma: 27 Aralık 2020 16:30 Kitabı alanıma faydası olur niyetiyle aldım ve alırken başlığından Yalom’un kendi hastaları ile yaptığı psikoterapi öykülerini okuyacağımı düşünüyordum ama yok kitap Yalom’un çocukluğundan alıp bugüne kadar anlatan bir otobiyografi gibi ve üst düzey bir kitap. Varoluşçu yaklaşımın nasıl ortaya çıktığından tutunda, yazarın yazdığı diğer kitapların oluşturmasına ve o kitaplarla ilgili düşüncelerine, aldığı eğitimlerine, dostluklarına, kaygılarına, pişmanlıklarına, aile hayatına her şeye değinmiş Yalom. Hala hayatta olmasını bilmekte okurken bizi ayrıca kitaba bağlıyor. Kitaptan alıntılar yapmak isterdim ama kitapta o kadar altını çizdiğim yer var ki yapamıyorum. Defaatle okunması gereken bir şaheser. Kitap elinizdeyse ve okumadan önce incelemelere bakıyorsanız bırakın incelemeyi, zaman kaybetmeden başlayın derim. Eğer kitabı almaya niyet ettiyseniz ve incelemelere bakıyorsanız, siz de okumaya en az benim kadar geç kalmışsınız demektir. Hemen alın ve deryaya dalın.
Burada kitapta aldığım bazı notlarda okuyacaklar listeme eklediğim kitapları sizinle paylaşıp bitiriyorum.
Schopenhauer- Varoluşun beyhudeliği
Schopenhauer- İsteme ve tasarım olarak dünya
Spinoza- Etika
Yalom- Spinoza Problemi