2020 22. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2020 21:01
ütopya okumaya doyamadığım bi kitap oldu. okumaya doyamamak derken demek istediğim şey çok merak edip sonuç alamamak. ütopya ülkesi o kadar kendine özgü ki sistemleri ve yaşayışları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterdim. kitabın tamamı sanırım türkçeye çevrilmemiş ben hasan ali yücel klasiklerinden okudum. biraz daha özet gibi sanırım türkçeye çevrilen kısmı çünkü sadece 90 sayfa. kendi dilindeki hali de sanırım çok uzun değil o yüzden daha ayrıntılı bi şekilde yazılsaymış keşke demekten kendimi alıkoyamadım. tam olarak böyle bi düzen mi olmalı bilmiyorum ama insanı düşündürdüğü bir gerçek. doğruları ve yanlışları üzerine uzun uzun konuşulabilecek bi kitap bence, şöyle bi yerde oturup sadece bununla ilgili konuşmak bile saatler sürebilir. o yüzden güzel bi konuşma konusu olur. iş bankası bi de 110 sayfalık bir mina urgan incelemesiyle sunmuş kitabı. inceleme kısmını da ben yeterli buldum birkaç detay haricinde. eğlenceli bi inceleme yazısıydı ve bilgilendiriciydi de. thomas more'dan sonra yazılan ütopyaların aslında pek de ütopya sayılamayacağı ile ilgili görüşlerini paylaştığı kısımları özellikle sevdim. bununla eş değer olarak yazılmış ütopyalardan örnekler de verilmişti. onları da yakın zamanda okuyup buraya yazarım zaten. şimdilik bu kadar, üyopya'da buluşabilmek dileğiyle
UtopiaThomas More · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202024,7bin okunma