(Spoiler)Anlaşılması kolay, okuması keyifli bir psikoloji kitabı. Okuyalı bayağı oluyor, bitirdikten sonra şöyle dedim; ne çok insanla aynı seyleri yaşıyoruz ve ne kadar ortak duygularımız, düşüncelerimiz var! Bizi birbirimizden ayıran şey ise duygularımızı farklı şekillerde yönetmek. Nasil mi? Kimimiz gülmemiz gerekir; güleriz. Kimimiz ağlamamız gerekirken gizleriz. Kendimize, düşüncelerimize savaş açariz binevi. Oysaki olmasi gereken an'ı an'da yaşamak, ertelememek degil midir? Neden yaşamaktan kaçariz? Çünkü etiketlerimiz vardır. Evet etiket.. Şöyleki; birileri size çok güclü der ve siz o çok güçlü kalıbına girmeye çalişirsiniz, güçsüzlük sizi farkli düşünmeye iter. Bu celişkiye düşmemek icin size biçilen o kaftani olsa da, olmasa da üzerinize giymeye çalisirsiniz. Gereği var mi? Kim ne derse desin! Değerlerinizi bilin, her kaliba girmeye calişmayin kendinize şefkatli yaklaşin. Birakin deneyimleriniz size nasil davranmaniz gerektigini söylesin. Unutmayin; her davranışın bir amaci vardir ve her davraniş bir ihtiyaçtan kaynaklanir. Ruhunuzu, zihninizi, düşüncelerinizi ve en çokta kendinizi özgür bırakın.. Ve daha anlatamadığım belki sizin daha ince ayrıntılarını konu alacağınız üzerinde oturup düşüneceğiniz birçok faydalı bilgi bu kitapta.