···Okunma: 30 Aralık 2020 12:39 Bir Ömür Nasıl Yaşanır? adlı kitabı görünce Kıymetli İlber Ortaylı Hocanın kendisinin kaleme aldığı bir kitap diye merak edip aldım. Sonra kitap elime geçince meğerse Sevgili Yenal Bilgici'nin İlber Hoca ile yaptığı çok hoş ve samimi bir söyleyişi imiş.
Sözün kısası kitap İlber Hocanın yaşam mücadelesinde edindiği tecrübeleri, tavsiyeleri, gezilecek yerleri, iyi bir eğitimin nasıl olması gerektiğini, dil üzerine ne kadar hakîm olunup dil öğrenme yaşının daha 15 yaşlarında öğrenmesi, geliştirmesi ve erken yaşta kendini tanıması, dil sorununu çözmesi gerektiğini söyler.
İlber Ortaylı, yediden yetmişe herkesin yararlanacağı, bilge şahsiyetinden ve yaşam tecrübesinden süzülen tavsiyelerdir.
İlber hoca bu kitapta, bir insanın, çocukluktan itibaren hayatın hemen her kademesinde ihtiyaç duyacağı çözümleri nasıl bulabileceğini örnekler vererek anlatıyor.
Dolayısıyla kitap bir başucu kitabı, bir gezi rehberi, bir toplum eleştirisi, bir müzedir. Ben çok beğendim ve çok rahatlıkla herkese tavsiye ediyorum.