En sevdiğim yazarlardan biri olan Paulo Coelho bu kitapta Brida isimli mistik bir genç kızın evrenin gizemlerine olan merakından doğan içsel yolculuğunu anlatıyor.
Kendime ve yolculuğuma dair çok şey bulduğum ve beni derinden etkileyen, dönüştüren bir kitap oldu. Çokça mistisizm ögesi barındırmasından dolayı gerçek dışı ve kayda değer bulmayanlarda aynı etkiyi yaratmayabilir ancak sizin de yolunuz Brida gibi spiritüalite, ruh eşi, aşk, reenkarnasyon, evrenin gizemleri gibi kavramlarla kesişmiş ve spiritüel bir yolculuğa çıkmışsanız kendinizden çokça şey bulacağınız, yolunuza pusula olabilecek, gerçek aşkı ve evreni nasıl algılamanız gerektiğine dair yeni pencereler açabilecek bir kitap.
“Her ne kadar o günden önceki dünyayı hiç hatırlamadığım için seni ezelden beri tanıyormuşum gibi gelse de, seninle ilk karşılaşmamızda sana Karanlık Gece'yi gösterdim. Kendi sınırlarınla nasıl yüzleşeceğini görmek istedim. Benim Ruh-eşim olduğunu ve öğrenmem gereken her şeyi bana öğreteceğini biliyordum -Tanrı bu yüzden kadınla erkeği ayırdı.''