2020 34. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2020 14:04
Merhabalar Kitap, Pulitzer ve Nobel Edebiyat Ödüllü yazar John Steinbeck'in okuduğum ikinci kitabı. Yazar ilk romanlarından beri işçilerin ve emekçilerin yaşam koşullarını ve deneyimlerini başarıyla işlemiş. Bu kısa roman tarzı kitapta da birbirinden tamamiyle farklı iki tarım işçisinin kısa serüvenleri anlatılmaktadır. Kahramanlarımız ufak tefek, çevik ve zeki George Milton ile onun güçlü, kocaman yapılı ama yarım akıllı ve fazlasıyla unutkan arkadaşı Lennie Small'dur. Tek hayalleri küçük bir toprak alıp, kendileri ekip biçmek ve hayvanlarıyla beraber sakince bir hayat yaşamaktır. Para biriktirmek için farklı çiftliklerde çalışırlar. Ama Lennie'nin çalıştıkları yerlerde sürekli başını belaya sokup kovulmalarına sebep olması hayallerini sürekli ertelemelerine neden olur. Son çalıştıkları yerden kaçtıktan sonra tekrar bir çiftliğe çalışmak için giderler. Kitapta bu çiflikte yaşadıkları olaylar ve dostluk ilişkileri anlatılır. Genel olarak kitaptan çıkardığım düşünce, arkadaş veya dost olmak için kan bağının bulunmasına gerek olmadığı ve dostu için insanın nelerden fedakarlık edebileceğidir. Kitabın gerçekten vurucu bir sonu vardı. Kitap beklemediğim ama hoşuma giden bir şekilde son buldu. Kitap bittikten sonra film uyarlaması olan Of Mice And Men filmini de izledim. Senaryo kitapla neredeyse birebir. Hem kitabı okumanızı hem filmi izlemenizi tavsiye ederim. İyi okumalar ve iyi seyirler :)
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,6bin okunma