2021 1. kitabı
Yazar önsözde " Dünyada bir zerre yoktur ki güzel yazılmak suretiyle önemli bir konu olarak kabul edilmesin." diyor. Önemsiz saydığımız ve günlük hayatta öylesine geçip gittiğimiz şeylerin bile iyi bir üslupla ve maharetle yazılmasıyla değer kazanacağını söylüyor. Nitekim kitaptaki olaylar da gayet basit ve hayattan olaylardan oluşuyor. Öncellikle kitap Edebiyat derslerinden sıklıkla aşina olduğumuz bir isim. İlk batılı tarzda hikaye olarak geçiyor. Tanzimat dönemi olması itirabiyle muhakkak teknik aksaklıklar vardır ama ben bunu eleştirebilecek biri değilim. Bu yüzden ben kitabı genel itibariyle sevdim. Özellikle sonları hep beni çok şaşırttı hikayelerin. Çok akıcı ve bence düşündürücü bir kitap. Bu kitap sana neyi hatırlattı derseniz: Olayların her daim bizim görmediğimiz bir perde arkası olduğunu hatırlattı. Kitabı okuyunca adının "Küçük Şeyler" olması daha çok anlam kazandı gözümde. Hiçbir şeyi "küçük şey" deyip geçmemek lazım. Bazen o küçük şeyler bir ilkin başlangıcına sebep olabiliyor.
Küçük ŞeylerSamipaşazade Sezai · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,3bin okunma