2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 15:41
Belgesel tadında başlayan ilk 80 sayfada ne olup bittiğini anlayamadığımız ama sonradan sabrımıza değecek şekilde karşımıza çıkan Beyaz Diş ve onun gözünden Tanrıların nam-ı diğer insanlar anlatıldığı bu roman okudukça sizi içine çeken bitince içinizde tatlı bir huzur bırakan okurken her sayfasında Beyaz Diş’in başını okşayıp ona sarılmak isteyeceğiniz güzel bir yapıt. Doğası gereği vahşeti simgeleyen bu kurdun sevildikçe nasıl da evcilleştiğine adım adım şahit olmak gerçekten çok güzeldi. Bu akıllı ve güçlü kurdun bende en çok iz bırakan davranışı gerek soyundan olsun gerek olmasın tüm hayvanlardan ve insanlardan nefret etmesine karşısına çıkan herkesi yok edip yıkmasına rağmen karşısında dişi olduğunda dişiye saldırmanın soy yasalarına aykırı olduğunu içgüdüsel olarak anlaması ve hiçbir dişiye ne kadar kızarsa kızsın saldırmaması kendisini dizginlemesi beni çok etkiledi. Halbuki Tanrı olarak gördüğü bazı insanların bunu başaramadığını bilse kim bilir ne kadar kızardı Beyaz Diş... Ben seni çok sevdim Beyaz Diş eminim okuyan herkes de böyle hissetmiştir
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,5bin okunma