2021 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2021 21:32
Her geçen gün bağımız daha gevşese de en uzak noktasından balkanlara kadar büyük kesintisiz bir kültür ortaklığı bulunmaktadır. Bu kitap bu ortaklığın hakkında başlangıç sayılabilecek ve fazla detaya girilmemiş öğelerini anlatan bir kitap. Kitapta okuduğum bazı konular beni şok etti, ben İslamın bir getirisi zannettiğim hususlar meğer eski inançlarımızdan kalma öğelermiş. Örneğin boş eve girdiğimde selam verilmesi gerektiğini rahmetli dedem bana defaatle söylerdi. Ancak bu durum İslam öncesi evleri koruyan iyi ruh inancından kalma bir alışkanlıkmış. Bu tarz örneklere meraklıysanız okumanızı tavsiye ederim.
Kadim Türklerin Mitolojik HikayeleriFuzuli Bayat · Ötüken Neşriyat · 2021511 okunma
Merhaba, Topluluğumuza ve oluşturduğumuz kültürel zeminin niteliğine gönülden güveniyoruz. Ücretsiz bir WhatsApp topluluğuyuz; farklı ilgi alanlarına yönelik alt gruplarımız ve düzenli etkinliklerimiz var. Her ay bir kurgu, bir de kurgu dışı eser olmak üzere ortak okuma yapıyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayalıyız, herhangi bir ücret ya da kâr amacı gütmüyoruz. Yaş ortalamamızın yüksek olması, paylaşımlarımızın derinliğine ve niteliğine de yansıyor. Bu ayki seçimlerimizden biri Kadim Türklerin Mitolojik Hikayeleri (Fuzuli Bayat). Eğer siz de aramıza katılmak ve bu ortak okumada bizimle birlikte olmak isterseniz, üyelik formunu memnuniyetle iletebilirim. ✨ Katılmak ister misiniz?