Puan vermedi·430 syf.····Okunma: 13 Temmuz 2020 15:30 BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ - Khaled Hosseini
"KADIN" Neydi kadın?
Kadın; terbiyeli olması beklenen kız çocuğuydu, alınıp satılacak gelindi, erkek doğurup soyun devamını sağlaması gereken anaydı, ev içinde hizmetçi, sokakta namus timsaliydi.
Doğduğunda kızdı, evlendiğinde kadın oldu, eşinden ayrıldığında duldu. Hep bir sıfatı vardı. Birçok şey oldu insanoğlunun gözünde bir tek insan olamadı.
Oysaki kadın dünyayı bazen karnında çoğu zaman da sırtında taşıyandı. Bir dönüp baksalardı içlerine, Adem' in ancak Havva' yla anlam bulduğunu görebilirlerdi. Ama bakmadılar. Bakmadıkları için anlamlarını bulamadan göçüp gittiler bu dünyadan.
Bin Muhteşem Güneş, yazardan okuduğum ikinci kitap ancak birçok okurun aksine ben bu kitabı Uçurtma Avcısı'ndan daha çok sevdim. Savaşın zalimliği, İslam coğrafyasının değişmeyen kaderi, kadının bu coğrafyadaki genel değeri çok güzel resmedilmiş kitapta.
Khaled Hosseini'nin kitapları zaten çok akıcı, bazı yerlerde insanın içi çok acısa da okunması gereken değerli bir eser.
İyi ki, iyi kitaplar var