Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Sabırlı olamamak adı konulmamış yahut farkına varılmamış bir tür hastalıktır. Sabırlı olabilmek ise ilaçların en güzelidir. İnsanın kendini kontrol etmesi ve de yönlendirmesi demek hayatına yön vermesi demektir. Tıpkı bir araba gibi... Harekete geçmesi de, durması da, yön vermesi de tamamen kendi ellerinde. Belki de bu hayatta, insanın kendi hayat yolculuğunu belirlemesi kadar güzel bir ayrıcalık yoktur.
Reklam
İnsanlarla iyi geçinebilmek herkesin harcı değildir. Çünkü insan, insan olmanın dışında neredeyse her şeyi yapar. Ve bütün bu yapılanlara istinaden, kendisine karşı yapılmış olan bir kötülüğe, kötülük ile cevap vermemek, sabırlı davranmak, yalnızca insan sevgisi ile mümkün olsa gerek.
“Edemez def sakınmakla kazâyı kimse. Bin sakınsan yine ön son olacak olsa gerek.” (Hiç kimse sakınmakla kaderi değiştiremez. Bin kere sakınsan da eninde sonunda olacak olur.)
“Nitekim büyüklerin dediği gibi: Zeki insanlar aklını kullanan insanlardır. Ama daha zeki insanlar başkalarının aklını kullananlardır.”
Reklam
“Sırrı öyle bir sakla ki vücudundaki canın duymasın. Yanlışlıkla ağzına alma ki dilin duymasın.”
"Sinan, bir dünyadır. Bir Leonardo Da Vinci, bir Michelangelo gibi Sinan’ın da dünyası vardır. Bu dünyalar her nedense hep bu üç adamın yüzyılına rastlar. Benim Mimar Sinan’da bulduğum şey, ışığın kullanılması. Bu ışığı kendi filtresinden geçirerek estetik kazandırdığı mekânı kabul ettirmesidir. Mimar Sinan taşlarla mekân yapan bir mimar değil, dünyayı içine toplayan bir adamdır.” – Ara Güler
"Ayasofya tarzında yapılan binalar yeterince inceliğe sahip değilken, Kanuni Sultan Süleyman Han için tasarladığım yapıların öncüsü olan Şehzade Mehmet Camii’ni tamamladım. Bu muazzam binada güzel sanatların her türü birbirine uyumlu şekilde uygulanmıştır.”
Reklam
Kişi bünyesinde ne barındırırsa dünyaya onu sunacak ve dünya da bir süre sonra kişiye sunduklarını geri yansıtacaktır. Âlem bir aynadır.
"Kalırsa hicr ile girdâb-ı gamda kûşe-i dil Ne çâre neyleyeyim rûzigâr elimde değil.”
825 öğeden 531 ile 540 arasındakiler gösteriliyor.